Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Usvojen rebalans gradskog budžeta za ovu i budžet za narednu godinu

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su danas rebalans ovogodišnjeg gradskog budžeta od 16.359.557 KM i budžet grada za narednu godinu od 14.794.910 KM.

Foto: Foto Vaske

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da će budžet za narednu godinu biti pažljivo realizovan, a ako bude rasta poreskih prihoda, to će pratiti i rast grantova.

“Borićemo se za još snažniju poziciju, za vlastite prihode, borićemo se da sredstva od komunalne takse vratimo sistemski u skladu sa zakonskim ovlaštenjima”, rekao je Ćosić i dodao da postoji razumijevanje svih odbornika i da se političke razlike lako prevaziđu.

On je naglasio da je zadovoljan urađenim u ovoj godini, zahvaljujući podršci svih kolega u izvršnoj vlasti.

Foto : Foto Vaske

Ćosić je rekao da je zahvalan Vladi Republike Srpske za sve projekte koje je podržala u gradu i svih šest opština u sastavu grada.

On smatra da treba nastaviti kontinuitet ulaganja i da Vlada treba da posveti dodatnu pažnju ovom prostoru.

Kada je riječ o ukidanju komunalne takse, Ćosić je rekao da oni koji posluju u ovom gradu i ostvaruju ekstra profit treba da plate i komunalnu naknadu.

Foto: Foto Vaske

Ćosić je ocijenio da je odlična odluka da centralna manifestacija povodom Dana Republike – 9. januara bude održana u Istočnom Sarajevu.

“Mislim da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova pobrinuti da bezbijednost bude na visokom nivou, jer je to poseban dan za sve nas”, istakao je on.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman naglasio je da je današnja atmosfera na sjednici bila pozitivna i konstruktivna, što doprinosi dignitetu, ne samo Skupštine grada, nego i samog grada.

Foto: Foto Vaske

On smatra da je usvojeni budžet prenapregnut u pojedinim stavkama, zbog čega ni odbornici nisu djelovali amandmanski, na čemu im je zahvalan.

Koroman je čestitao na imenovanju direktoru Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igoru Ikoniću.

Foto: Foto Vaske

Odbornik SDS-a Goran Šehovac istakao je da su odbornici ove stranke bili uzdržani prilikom usvajanja rebalansa za ovu i budžeta za narednu godinu, “jer vide da nema para i da nedostaje oko 1.7000.000 KM od komunalne naknade”.

Šehovac je rekao da je Klub odbornika SDS-a upozoravao da će nedostajati novca i zbog toga nisu ulagali amandmane, ali su iznijeli stav da pojedine projekte treba što prije završiti.

Filter 2019