Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Stefan Stajčić novi predsjednik Skupštine opštine Pale

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Skupština opština Pale usvojila je danas Nacrt budžeta za narednu godinu od oko 19 miliona KM i odluku o privremenom zatvaranju i konzerviranju gradilišta na području Jahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Nacrt budžeta karakteriše razvojna komponenta, koja se odnosi na ulaganja u infrastrukture projekte, povećanje davanja za sport, pomoć vjerskim objektima, nastavak pomoći za školstvo i mnogo drugih stvari, te da će se za 15 dana ići u usvajanje budžeta.

Foto: Opština Pale

On je naveo da je na sjednici usvojeno nekoliko odluka u vezi sa lokalitetom Jahorina, a da je jedna od značajnijih ona o privremenom obustavljanju građevinskih radova na planini jer je počela zimska turistička sezona.

“Gradilišta treba da se privremeno zaustave i konzerviraju do proljeća. Potrebno je ukloniti višak materijala i osloboditi saobraćajnice i parking prostore i shodno tome donesena je odluka kojom se nalaže nadležnim inspekcijskim organima da iskontrolišu gradilišta”, istakao je Jugović.

Foto: Opština Pale

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale Branko Koroman rekao je da se nastavlja sa većim budžetom, što ostavlja mogućnost za rješavanje određenih pitanju u gradu i mjestima koje gravitiraju u lokalnoj zajednici.

Za novog predsjednika Skupštine opštine Pale izabran je Stefan Stajčić nakon što je dosadašnji Damjan Škipina prihvatio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Stajčić je rekao da u narednom periodu očekuju konstruktivan i aktivan rad odbornika.

“Mnoge važne odluke donesene su u prethodnom periodu tako da nam predstoji mnogo rada i projekata da bismo unaprijedili život u lokalnoj zajednici”, rekao je Stajčić.

Foto: Opština Pale

Odbornici su danas dali saglasnost na sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini.

Filter 2019