Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Svečano otvoren hotel “Rajska dolina luks”

Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić svečano su danas otvorili hotel “Rajska dolina luks” na Jahorini.

Osim Dodika i Stevandića, vrpcu su presjekli gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Pale Boško Jugović i direktor hotela Zoran Čavić.

Dodik je nakon svečanog otvaranja rekao da je ovaj hotel “dokaz uspjeha” i da je jako bitno da ostane u vlasništvu Vlade Republike Srpske, što je predstrek za dalji razvoj Srpske.

On je istakao da je Vlada u taj dio Srpske uložila 250 miliona maraka većinom bespovratnih sredstava i da je Olimpijski centar na Jahorini postao epicentar razvoja u regionu.

“Na planini Jahorini je u investicije uloženo preko milijardu maraka, što privatnog, što državnog kapitala. Želimo da investiramo u gondole prema Palama i Lukavici, što će biti od velikog značaja “ istakao je Dodik.

Stevandić je rekao da je ovaj objekat “ostvarenje državotvornog duha”.

“Počeo ga je graditi kralj Aleksandar i u svoj istoriji bio je i sjedište Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, a u njemu su održavane i sjednice Narodne skupštine Srpske”, rekao je Stevanić.

Svečanosti prisustvuju ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama, te predstavnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

Hotel “Rajska dolina” nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda “Poljice”.

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Renovirani hotel “Rajska dolina”, u koji je uloženo 10 miliona KM, u vlasništvu je Vlade Srpske.

Filter 2019