Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Salkić više nije predsjednik kluba poslanika Pokreta za državu

Izvor: klix.ba

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu Ramiz Salkić od danas više ne obavlja ovu funkciju.

“Želim vas obavijestiti da voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a od danas nisam predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. Prema kazivanju kolega iznevjerio sam ih, jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića”, naveo je Salkić na fejsbuku.

Kako kaže, nije išao na pregovore kod Dodika, jer nije vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu.

“Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića, nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Treća zamjerka je javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati 4 delegata”, dodao je on.

Zaključio je da nastavlja raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što zna u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde.

“Čestitam na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu, Saši Grbiću”, dodao je Salkić.

Podsjećamo, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su juče kandidate za Dom naroda BiH. Od pet delegata u srpskom klubu SNSD će imati četiri, a SDS jednog.

Tokom jučerašnjeg glasanja, na jednom listiću je, uprkos jasnim uputama na početku glasanja, pogrešno zaokružen kandidat. Umjesto upisanog iksića u kvadratić pored imena kandidata PDP-a, iks je stavljen na samo ime kandidata.

S obzirom da je listić proglašen nevažećim, PDP nije imao dovoljno glasova, a SNSD je ipak dobio četiri delegata, a SDS jednog.

Filter 2019