Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Rok za raskid ugovora sa onima koji ne dolaze na posao ističe danas, rukovodioci koji to ne urade „lete“ sa funkcije

Izvor: Srna

Ministri i direktori svih republičkih uprava i upravnih organizacija do danas treba da raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena u njihovim institucijama, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta.

To je od njih zatraženo u dopisu koji im je upućen iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

-Ukoliko se nakon zadatog roka ustanovi da se i dalje takva lica nalaze u radnom odnosu, odgovorna lica-rukovodioci biće sankcionisani, a to znači razriješeni funkcija na kojima se nalaze – ističe se u dopisu koji je potpisao šef Kabineta predsjednika Vlade Željko Đurić.

Dopis je upućen svim ministarstvima, te direktorima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencije za državnu upravu, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Džender centra, v.d. pravnog predstavnika Kancelarije pravnog predstavnika, kao i direktorima Službe za zajedničke poslove Vlade, Helikopterskog servisa i Ugostiteljskog servisa Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je za „Glas Srpske“ da nerad neće biti tolerisan i da će u narednom periodu zahtijevati veću odgovornost od ljudi koji vode javna preduzeća ili institucije u Srpskoj

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com