Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Prijedor: Srušio se sportski avion, poginule dvije osobe

Izvor: RTRS

U prilazu na aerodrom Urije u Prijedoru oko 15 časova došlo je do pada manjeg sportskog aviona.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su dva lica smrtno stradala.

Kako RTRS nezvanično saznaje poginuli su dugogodišnji instruktor letenja Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja. Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, planinar, član PD Klekovača i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske.

Na terenu su ekipe policije, vatrogasaca i Hitne pomoći.

– O navedenom je obaviještena Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje – navedeno je u saopštenju PU Prijedor.

Nakon zaprimanja informacije o nesreći na području Prijedora, dežurni tužioc Tužilaštva BiH, dao je upute policijskim agencijama i nadležni tijelima za civilno vazduhopovstvo, kojima je tražio osiguranje mjesta događaja, kao i poduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem.

Navode da će biti izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, letjelici, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com