Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Opština Istočna Ilidža: Sve spremno za predstojeću zimsku sezonu

Izvor: Filter

Nadležno Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu Opštine Istočna Ilidža obavještava građane da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu.

Tokom zimske sezone, snijeg će na područiju opštine uklanjati firma ,,Ilidža putevi“ d.o.o i JKP ,,Komil“ a.d. Istočna Ilidža.

Regionalni put R 446 na dužini od 1,20 km, kao i magistralni put M 18 na dužini od 8,12 km će održavati „Romanijaputevi“ a.d. Sokolac.

“Tokom trajanja zimske sezone od 15. novembra do 15. marta, obaveza izvođača radova je mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, javnih parkinga, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje nastanka poledica odnosno posipanje soli i abrazivnog materijala, mašinsko i ručno čišćenje slivnika, rigola i drugih odvoda”, saopštili su iz ovog Odjeljenja.

Građane napominju da, tokom trajanja zimske sezone, vlasnici i korisnici poslovnih prostora i objekata su dužni da uklanjaju snijeg i led sa javne površine uz objekat, a u širini najmanje dva metra.

Snijeg i led ispred stambenih zgrada dužni su da uklanjaju stanari tih zgrada, svaki ispred svog ulaza u zgradu.

Snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada dužni su da uklanjaju vlasnici i korisnici zgrada ako predstavljaju opasnost za bezbjedno odvijanje saobraćaja, pješaka i vozila.

Prilikom uklanjanja snijega i leda zabranjeno je iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta, bašti i drugih slobodnih površina na ulice i trotoare, bacanje snijega i leda ispred zgrada na
saobraćajnicu, zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova, deponovanje snijega i leda u parkove i zelene površine, sankanje i klizanje na javnim površinama.

Ispekcijski nadzor nad prohodnosti kolovoza i trotora vršiće Odsjek komunalne policije Opštine Istočna Ilidža.

Filter 2019