Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Održan koncert učenika Osnovne muzičke škole

Izvor: Srna

Novogodišnji koncert učenika osnovne muzičke škole priređen je sinoć u okviru manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“.

Direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo Mirjana Učur istakla je da je program šarolik i da su se publici predstavili učenici sa odsjeka violine, harmonike, gitare, flaute kao i solo pjevanja.

Ona je dodala da koncert na neki način predstavlja krunu rada učenika i profesora tokom ove godine, te da su zadovoljni realizovanim aktivnostima.

„Trenutno brojimo 417 upisanih učenika i mi smo po brojnosti, što se tiče muzičkih škola, drugi u Republici Srpskoj“, istakla je Učureva.

Ona je napomenula da vlada veliko interesovanje za ovu školu, ali da trenutno nisu u mogućnosti da prime veći broj učenika, te izrazila nadu da će se steći uslovi u narednom periodu.

„Prioritet u narednom periodu je nabavka novih instrumenata, prije svega, polukoncertni klavir za kamernu salu naše škole. Bez toga, muzička škola ne može da funkcioniše na pravi način. Mi sada imamo neke instrumente, ali su oni iz prošlog vremena, jako su arhaični i nisu toliko u dobrom stanju, odnosno u dovoljnoj funkciji za potrebe naše škole“, rekla je Učureva.

Učenica šestog razreda osnovne muzičke škole i drugi razred solo pjevanja Teodora Zekić već tradicionalno nastupa na Novogodišnjem koncertu i ističe da su se i ovaj put marljivo pripremali.

Ona je izrazila nadu da je i ove večeri publika uživala u programu koji su pripremili.

Novogodišnji koncert učenika osnovne muzičke škole upriličen je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

U okviru manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ u nastavku programa predviđena je Božićna akademija 4. januara u 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019