Најуспјешнијим студентима мјесечно по 120 КМ

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Извор: Срна

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић потписао је вечерас уговоре о стипендирању са 96 најуспјешнијих студената са подручја ове локалне заједнице, који ће у наредних 10 мјесеци примати по 120 KМ.
Kатић је новинарима изјавио да се у општинској управи труде да буду подршка својим најбољим студентима, који то својим трудом и залагањем заслужују.

“Ово је град будућности, из године у годину биљежимо све већи број студената који се пријављују и који добијају стипендије. Сигурно да 120 KМ није довољно и неће ријешити све трошкове које студенти имају, али сигурно ће бити један вид олакшице њима, али и њиховим родитељима”, нагласио је Kатић.

Он је подсјетио да општинска управа, осим у студенте, улаже и у инфраструктуру која се тиче предшколског, основног и високог образовања.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

“Са Владом Републике Српске и градом Источно Сарајево у протеклом периоду смо уложили велике напоре да будемо универзитетски град. Сви пројекти који се тренутно реализују на подручју општине дају нам за право да то кажемо, јер су успјех општине ови људи који су добитници стипендија”, рекао је Kатић.

Према његовим ријечима, општина ће у наредној години покушати да уведе и програм стипендирања најуспјешнијих и најперспективнијих спортиста, као и да подршка свима који припадају социјалној категорији неће изостати.

Добитницима стипендија уручене су и бесплатне чланске картице Матичне библиотеке Источно Сарајево, а библиотекар Слађана Братић изразила је задовољство што их је општина препознала као партнера, нагласивши да је библиотека битна подршка студентима током студија, али и у цјеложивотном учењу.

“Надамо се да ће студенти паметно искористити своје чланске карте, користећи сва ођељења и цјелокупан фонд Библиотеке. Исто тако, захваљујући њиховим примједбама и сугестијама ми развијамо своје услуге и постајемо много бољи у услужном сервису свих грађана Источног Новог Сарајева и уопште Источног Сарајева”, рекла је Братићева.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Студенти Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Пандуревић и Здравствених студија у Сарајеву Миљана Мочевић рекли су да им је драго што је локална заједница препознала њихов труд током студија, те да ће им стипендије знатно олакшати даљи ток студија.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево
Filter 2019