Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

Narodna skupština primila ostavke ministara Dogana i Kabića

Izvor: Glas Srpske

Narodna skuština RS primila je ostavke ministara Dade Dogana i Dragoslava Kabića i dostavila je tekst ostavki u svim skupštinskim klubovima, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik NS RS jutros na početku Pete posebne sjednice.

Podsjećanja radi, Dado Dogan, novoimenovani ministar za porodicu, omladinu i sport, koji je došao kao prijedlog SP-a, podnio je ostavku nakon što je ustanovljeno da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov najbolji prijatelj, dok je i Dragoslav Kabić, koji je u ime SNSD-a izglasan za ministra rada i boračko invalidske zaštite, takođe je zbog saobraćajne nesreće morao da podnese ostavku.

 U Banjaluci je u toku peta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu je povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru i novčana podrška nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece.

Na dnevnom redu je ukupno 29 tačaka koje će uglavnom biti razmatrane po hitnom postupku, da bi navedeni akti stupili na snagu 1. januara.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u skladu s kojim će roditelj koji odluči da brine o djeci, imati pravo da prima platu od 750 maraka sa plaćenim porezima i doprinosima, što će mu omogućiti i ispunjavanje uslova za penziju.

Filter 2019