Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

MUP Srpske: Upozorenje građanima na imejl poruke lažnog sadržaja

Izvor: RTRS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je u posljednjem periodu evidentirano da na imejl adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se isti bave nezakonitim aktivnostima vezanim za pornografiju i zlostavljanje.

– U navedenim imejl porukama izvršioci često zloupotrebljavaju imena pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića – saopšteno je iz MUP-a Srpske. 

Iz MUP-a upozoravaju građane da su navodi iz predmetnih imejl poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena lica zloupotrebljeni.

– Savjetujemo građanima da ukoliko dobiju takve imejl poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih, te da ukoliko su na bilo koji način oštećeni da to prijave MUP-u Srpske – ističe se u saopštenju.

Više informacija o načinima prevara i savjetima za zaštitu građana mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske https, a za više informacija i na imejl adresu vtk@mup.vladars.net.

Filter 2019