Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Izvor: Filter

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo obilježavaju Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti sprovodeći niz preventivnih aktivnosti. Danas su građanima dijelili letke pod nazivom „Porodica je nit koja živoz znači“ i tako još jednom pokazali značaj i ulogu preventivnog policijskog djelovanja usmjerenog na borbu protiv bolesti zavisnosti.

“U letku edukativnog sadržaja prikazane su osnovne upute o tome šta su to opojne droge, vrste, njihova štetna dejstva, kao i savjet roditeljima kako da reaguju ukoliko se njihova djeca nađu u ovoj vrsti problema”, pojašnjavaju iz Policijske uprave.

Takođe, policijski službenici organizuju i edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, jer je upravo akcenat stavljen na zaštitu djece i mladih.

U proteklih 11 mjeseci ove godine Policijska uprava Istočno Sarajevo je evidentirala 374 slučajeva u vezi sa opojnim drogama od koji je 28 krivičnih djela i 346 prekršaja. Ukupno je pronađeno i oduzeto više od 28 kilograma opojne droge marihuana, 600 grama opojne droge spid, 6 grama kokaina i manja količina ostalih opojnih sredstava.

Pronađen je jedan zasad indijske konoplje i improvizovana labaratorija za vještački uzgoj opojne droge sa većom količinom opreme.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi sa zloupotrebom i krijumčarenjem opojnih droga, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122.

Filter 2019