Sun. Feb 5, 2023
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo: Oko 1.450 mališana dobilo novogodišnje paketiće

Izvor: Srna

Opština Istočno Novo Sarajevo upriličila je juče tradicionalnu podjelu oko 1.450 novogodišnjih paketića mališanima sa područja ove lokalne zajednice.

Najmlađi sugrađani imali su priliku i da uživaju u prigodnom zabavnom programu koji su za njih priredili članovi Studentskog pozorišta Pale.

Portparol opštine Tamara Rakanović rekla je novinarima da je obezbijeđeno oko 1.450 novogodišnjih paketića, od čega su 350 pripremili učenici Srednje škole „28. juni“, kojima je ovom prilikom i zahvalila za sprovedenu akciju.

Novogodišnje paketiće dobili su polaznici vrtića „Maca“, „Vratite nam osmijeh“ i „Patrijarh Pavle“, učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, korisnici Centra za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo, kao i djeca koja ne pohađaju pomenute ustanove, a imaju prebivalište u Istočnom Novom Sarajevu.

Podjela novogodišnjih paketića organizovana je u okviru manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“.

Danas je planiran početak Božićnog turnira u futsalu, koji će trajati do 13. januara.

Proslava dvanaestog rođendana Dječije biblioteke najavljena je za srijedu, 28. decembra, u 12.00 časova, a od 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo planiran je Novogodišnji koncert učenika osnovne muzičke škole.

U okviru manifestacije predviđena je i Božićna akademija 4. januara u 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Na Badnji dan, 6. januara, u 9.00 časova biće služena liturgija u Hramu Svetog Varnave Hvostanskog na Vranješu i u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima, kao i večernja služba i osveštenje Badnjaka od 17.00 časova na Vranješu i u 18.00 časova u Miljevićima.

Za Božić će biti upriličena ponoćna liturgija u hramu na Vranješu i crkvi u Miljevićima, dok će u crkvi u Miljevićima liturgija biti služena i u 8.00 časova.

Svečani defile ulicama Istočnog Novog Sarajeva, povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, najavljen je za 14.00 časova, a u 18.00 časova planirana je izložba „Živi sjećanje“ u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Koncert Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske biće održan istog dana u 19.00 časova na Trgu Republike Srbije.

U utorak, 10. januara, najavljen je koncert „Srpska u srcu“ u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19.00 časova.

Završnog dana manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ u petak, 13. januara, povodom pravoslavne Nove godine najavljen je koncert Baneta Mojićevića na Trgu Republike Srbije, sa početkom u 22.00 časa.

Filter 2019