Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /латиница

Из лавине на планини Триткопф спасени држављани БиХ и Хрватске

Извор: Агенције

Свих десет особа за које се страховало да су погинуле након лавине у недјељу на планини Триткопф високој 2.700 метара између Зуерса и Лех ам Арлберга, пронађено је живо, a међу њима су били и држављани БиХ и Хрватске.

Четири особе су повријеђене, од чега једна теже, наводи се у саопштењу. Познато је и да су неки од повријеђених пребачени у клинику у Инсбруку и болницу у Блудезу.

Спасиоци су се у почетку плашили да је 10 људи нестало у лавини мртво, на основу снимaка који су настали непосредно прије лавине. Туристички званичници идентификовали су странце, а међу њима су били и држављани БиХ и Хрватске, преноси NewsSky.

На снимку се види десет особа које иду према лавини, те се видео прекида након тога. Након тога се није могло претпоставити шта се с њима догодило.

Полиција је саопштила да се може претпоставити да више нема несталих људи у лавини, али да ће данас бити извршена безбjедносна потрага из предострожности.

Лавина се догодила на планини Триткопф високој 2.700 метаа између Зуерса и Лех ам Арлберга, у недjељу око 15 часова.

Локални медији јавили су да је убрзо активирано неколико хеликоптера и тимова за потрагу и спасавање, у којима је  учествовало око 200 људи, а скијалиште је затворено од 17 сати у недјељу.

Filter 2019