Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

Dječija biblioteka proslavila 12. rođendan

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Srna

Svečanom priredbom i podjelom paketića polaznicima radionica, odjeljenje za djecu Matične biblioteke Istočno Sarajevo danas je proslavilo svoj 12. rođendan.

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac rekla je novinarima da dječije odjeljenje ove biblioteke okuplja učenike osnovnih škola iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

“Ovdje dolaze djeca od svega nekoliko godina pa do navršenih 14 godina, kada ih pripremamo za nešto ozbiljnija odjeljenja, za srednjoškolce, a kasnije za odrasle”, navela je Kulašinčeva.

Ona je dodala da Dječije odjeljenje organizuje različite radionice, kurseve i manifestacije za djecu, te da je boravak djece u dječijem odjeljenju potpuno besplatan.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

“Na taj način nastojimo djeci približiti pisanu riječ, približiti knjigu i raditi na promociji i razvoju kulture čitanja kod njih”, dodala je direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Ona kaže da dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo svake godine upotpunjuje svoj fond nabavkom novih slikovnica, igračaka, dječije beletristike, narodne književnosti i stripova kako bi djeca na kreativan način mogla provoditi vrijeme u prostorijama namijenjenim njima.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

U proteklih 12 godina Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo organizovalo je niz manifestacija, radionica, izložbi, predstava i takmičenja radi približavanja knjige djeci kroz kreativnost, različita iskustva i doživljaje.

Filter 2019