Tue. Jun 25, 2024
ћирилица /latinica

Djeci iz ugroženih i višečlanih porodica na Palama 45 paketića

Izvor: Srna

Crveni krst Republike Srpske podijelio je danas 45 paketića mališanima iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica sa područja opštine Pale, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

Podjela paketića organizovana je za mališane čija su imena bila na spisku Centra za socijalni rad Pale.

Saradnik za informisanje u Crvenom krstu Republike Srpske Miljan Rašević izjavio je Srni da su mališani iz vrtića „Cvrčak“ sa Pala uz mnogo truda i ljubavi za svoje vršnjake iz socijalno-ugroženih i višečlanih porodica vrijedno prikupili i spakovali ukupno 100 paketića.

„Danas je 45 paketića podijeljeno u sjedištu Crvenog krsta Republike Srpske za djecu iz socijalno-ugroženih i višečlanih porodica, dok će ostatak od ukupnog broja pripremljenih paketića biti uručen korisnicima usluga Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama `Sunce`“, rekao je Rašević.

Rašević je rekao da se Crveni krst Republike Srpske trudi da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima ovakvim i sličnim akcijama zagrije atmosferu i izmame osmijeh na licima mališana iz kategorije ugroženih, kako bi se i oni, jednako kao i njihovi vršnjaci, radovali novogodišnjim i božićnim praznicima.

On je naveo da sve opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta širom Republike Srpke u decembru realizuju slične akcije, počev od aktivnosti u Nedjelji solidarnosti do zasebnih, sabirnih akcija, gdje vrijedni volonteri pripremaju paketiće za mališane iz porodica u stanju potrebe.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com