Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Donirana laboratorijska oprema Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu

Izvor: Srna

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu donirao je laboratorijsku opremu Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu za izvođenje vježbi na predmetu informatika.

Prodekan za nauku i preduzetništvo na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mladen Banjanin rekao da je, pored opreme vrijedne nekoliko hiljada maraka, donirano i deset zbirki zadataka, koje koriste studenti prve godine ovog fakulteta.

On je pojasnio da Elektrotehnički fakultet trenutno učestvuje u velikom broju međunarodnih naučnih i stručnih projekata u okviru kojih kupuje vrijednu laboratorijsku opremu, a tu se pojavljuju i viškovi koje doniraju srednjim školama.

Prema njegovim riječima, cilj je da se mladi ljudi afirmišu da se bave naukom, istraživanjem i da se opredijele za Elektrotehnički fakultet gdje mogu da se bave tehničkim naukama.

Banjanin je naglasio da se želi pokazati mladim ljudima da i ovdje mogu da steknu znanja koja su na svjetskom nivou i koja su primjenjiva.

Direktor Srednjoškolskog centra Dejan Borovčanin rekao je novinarima da je uručena veoma vrijedna donacija jer iz ove ustanove izlazi četvrta generacija gimnazijalaca računarsko-informatičkog smjera.

„Ovom donacijom Elektrotehnički fakultet je pokazao da je društveno odgovorna ustanova“, istakao je Borovčanin i dodao da i ostali privredni subjekti treba da obrate pažnju na ovaj potez i pomognu srednjoškolskim centrima.

Filter 2019