Thu. Feb 2, 2023
ћирилица /latinica

Dogovorene zajedničke aktivnosti na pripremi obilježavanja 9. januara

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić dogovorili su juče zajedničke aktivnosti u ovom gradu na pripremi predstojećeg obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, kako bi pokazali da Istočno Sarajevo zaslužuje da bude domaćin manifestacija od republičkog značaja.

„U prostorijama Gradske uprave smo održali prvi u nizu sastanaka koji ćemo imati sa predstavnicima svih šest opština sa područja Istočnog Sarajeva, na kojem smo razgovarali o različitim temama koje su u našoj nadležnosti i od zajedničkog interesa“, rekao je Ćosić.

On je istakao da je cilj ovih sastanaka da se u direktnoj komunikaciji ne samo gradonačelnika i načelnika, nego i kolega iz Gradske i opštinskih uprava unaprijedi rad i svakodnevni poslovi u interesu građana Istočnog Sarajeva.

Sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo i njegovim saradnicima na sastanku je razgovarno i o finansijskom aspektu funkcionisanja Opštinske i Gradske uprave, početku primjene odluke o naknadi za istaknutu reklamu, rjašavanju pitanja naknade za građevinsko zemljište i materijal, o radu inspekcije, te kategorizaciji turističkih objekata.

„Razgovarali smo i o uspostavljanju zajedničkog preduzeća za upravljanje Parkom prirode Trebević, pokretanju info-centra Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo u opštini Istočno Novo Sarajevo, kao i organizovanju odjeljenja Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u ovoj opštini“, rekao je Ćosić.

Tokom sastanka su razmijenjena mišljenja i informacije o brojnim projektima koji se žele realizovati, poput izgradnje gondole Istočno Novo Sarajevo-Jahorina, Memorijalnog kompleksa stradalim Srbima civilima Sarajeva, budućoj pasareli koja će povezati opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Bilo je riječi i o izradi zajedničke socijalne karte najugroženijih stanovnika, izgradnji vrtića, te podršci privredi, sportu i kulturi na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

„Postigli smo zaista visok stepen saglasnosti o svim pitanjima i predstoji nam mnogo zajedničkog posla, čija će realizacija podići nivo kvaliteta života naših sugrađana“, rekao je Ćosić.

Filter 2019