Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Božović i Mitrić potpisali Memorandum o prevenciji nasilja

Foto: Opština Istočna Ilidža

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor “Forum teatra” Istočno Sarajevo Vitomir Mitrić potpisali su danas Memorandum o saradnji i aktivnostima na planu prevencije nasilja nad djecom, ženama i socijalno ranjivim kategorijama.

Božović je rekao novinarima da je današnji događaj rezultat dugogodišnje saradnje sa “Forum teatrom”, s posebnom pažnjom na rodnu ravnopravnost polova, za šta je u Opštinskoj upravi već davno formirana Komisija za ravnopravnost polova.

Foto: Opština Istočna Ilidža

“Ovo nije samo slovo na papiru, nego mi zajedničke aktivnosti sprovodimo i na djelu, svakodnevno i u kontinuitetu. Hvala Forum teatru što nam je pomogao da naše ideje sprovedemo u djelo na zadovoljstvo svih naših građana”, istakao je načelnik Istočne Ilidže.

Mitrić je pojasnio da je ovaj dokument rezultat kampanje 16 dana aktivizma, a potpisan je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

“Memorandum definiše načine saradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i sinhronizovanog doprinosa prevenciji nasilja nad ženama, nasilja kojem su izložena djeca i mladi i postizanju većeg stepena rodne ravnopravnosti”, naveo je Mitrić.

Foto: Opština Istočna Ilidža

Nakon ove ceremonije, održan je panel na kome su izložene teme iz oblasti prevencije svih oblika nasilja u okviru projekta “Primjena sveobuhvatnog socio-ekološkog i modela zasnovanog na aktivnom učešću zajednica u eliminaciji nasilja nad ženama u BiH”.

Foto: Opština Istočna Ilidža

Ove aktivnosti realizovane su u okviru ovog projekta, koji finansira UN Vomen kancelarija u BiH, a u Istočnom Sarajevu sprovodi “Forum teatar”.

Osim Božovića i Mitrića, učesnici panela bili su Vladimir Vasić sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Vinka Berjan u ime grada Istočno Sarajevo, novinar Novniske agencije Republike Srpske – SRNA Ognjen Begović, te Roksanda Mičić iz Udruženja “Probudi se”, Jelena Lubura ispred vrtića “Mašin svijet” i Jelena Orašanin iz Srednjoškolskog centra Pale.

Foto: Opština Istočna Ilidža
Filter 2019