Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Anđela Joksimović, mis Republike Srpske: Modna pista moja je sloboda

Izvor: Glas Srpske/Miloš Vasiljević

Anđela Joksimović okitila se laskavom titulom najljepše djevojke u Bijeljini, gdje je ponijela krunu mis Republike Srpske. Modeling je njena ljubav još od malih nogu, a ne krije da je modna pista mjesto gdje se najslobodnije osjeća.

Mlada Trebinjka, učenici trećeg razreda Gimnazije “Jovan Dučić”, naglašava za “Glas” da će joj ta semberska noć ostati u lijepom sjećanju do kraja života, utkana posebnim slovima.

U konkurenciji od 30 djevojaka Joksimovićeva je izabrana za najljepšu, što je kod nje izazvalo posebnu emociju.

– Još se nisu slegli utisci kada sam u Bijeljini izabrana za mis Republike Srpske. Velika je to stvar, taj osjećaj teško je opisati, jer su sve djevojke bile lijepe na svoj način – kazala je Joksimovićeva.

I dok njene vršnjakinje biraju sport ili neki drugi vid zabave ili hobija, Joksimovićeva nije imala dilemu, po prioritetima moda je u njenom životu na prvom mjestu, pa sve drugo.

– Od djetinjstva se bavim modelingom, tačnije već od svoje treće godine. Imala sam priliku i ranije da hodam modnom pistom, bavila sam se i plesom, glumom i pjevanjem – rekla je Joksimovićeva.

Prema njenim riječima, posvećenost i svakodnevan rad na sebi, uz ljepotu ali i samopouzdanje, dobitna je kombinacija za dolazak do uspjeha, a ona je na dobrom putu.

 – Na pisti se osjećam najbolje, jer to me ispunjava, to je moja sloboda. Prelijep je osjećaj kada dobijete aplauz, kada ste okruženi takvim ljudima i atmosferom – ispričala je ona.

Polako se već sprema za takmičenje, a iduće koje je čeka je takmičenje na državnom nivou BiH. Svjesna konkurencije, ponovo ima svoja očekivanja.

– To je takmičenje za najljepšu djevojku u BiH. Očekujem jaku konkurenciju, jer biće tu prisutne sve najljepše djevojke, ali nadam se dobrom plasmanu –  iskrena je Joksimovićeva.

Pored mode, ona ističe da ne želi da zapostavi školu, jer smatra da je školovanje osnova, čime god se bavili u profesionalnoj karijeri.

 – Treći sam razred Gimnazije, pokušavam da izbalansiram sa modelingom, ali moram da naglasim da profesori imaju razumijevanje i hvala im na tome. Nakon srednje škole najvjerovatnije da ću upisati dizajn, jer na taj način moći ću iskazati svoju kreativnost, ali i ostati u svijetu mode – jasna je Joksimovićeva.

Porodica je stub društva, a bez njihove podrške sve bi bilo nezamislivo, a prema njenim riječima, u njihovoj kući uvijek jedni druge bodre i podržavaju u svemu.

– Zajedno proživljavamo uspjehe, skupa se borimo da do njih i dođe. Do sada ih je bilo najviše u kući od strane tate, koji je bivši fudbaler, a sada ima svoju školu fudbala. Došao je red i na mene. Srećni smo da je tako, jer su me svi podržavali. Kada je tu podrška, tu je i samopouzdanje – rekla je Joksimovićeva.

Doček

Anđela Joksimović kazala je da je bio poseban osjećaj vratiti se u Trebinje gdje joj je priređen i doček.

 –  Lijep je osjećaj kada dođete nakon uspjeha u svoj grad. Imala sam i doček sa vatrometom i tortom. Dobila sam bezbroj čestitki, ponosna sam na Trebinje i svoju Hercegovinu. Trudiću se da ovu titulu opravdam i u budućnosti – navela je Joksimovićeva

Filter 2019