Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Konkurs za izradu suvenira opštine Pale

Izvor: Filter

Turistička organizacija opštine Pale raspisala je Konkurs za izradu zvaničnog suvenira opštine Pale.

“Suvenir treba da izražava prirodne, kulturne, materijalne i turističke atraktivnosti opštine Pale, da ima elemente prepoznatljive lokalne sredine i da posjeduje neophodnu estetsku i umjetničku vrijednost”, saopštili su iz ove Turističke organizacije.

Za izradu suvenira mogu se koristiti samo stabilni i ekološki prihvatljivi materijali, kao što su: drvo, kamen, tekstil, staklo, papir, metal, keramika, glina, vosak, biljke i slično. Suvenir treba da bude usklađen za ekonomičnu proizvodnju većih serija, da cijenom bude prihvatljiv na slobodnom tržištu i da bude ukrasnog ili upotrebnog karaktera.

Pravo učešća na konkursu imaju sva pravna i fizička lica, izuzev članova Komisije i užih članova porodice.

Zainteresovani autori trebaju dostaviti jedan primjerak suvenira u originalnoj veličini i materijalu, sa tekstualnim objašnjenjem ideje ili jasnim nacrtom sa dimenzijama i tekstualnim objašnjenjem. Svaki autor može dostaviti više prijedloga.

Blagovremeno prispjele radove ocjenjivaće Komisija za izbor zvaničnog suvenira opštine Pale.

Komisija će pri izboru vrednovati: kvalitet ukupnog koncepta, prepoznatljivost, originalnost, vezu sa kulturnim nasljeđem, tehničku izvodljivost i mogućnost serijske proizvodnje, praktičnost i primjenjivost u svakodnevnoj upotrebi, mogućnosti izrade u različitim veličinama (ili bojama) i ekonomsku pristupačnost proizvoda.

Komisija za izbor zvaničnog suvenira opštine Pale zadržava pravo da ne izvrši izbor od ponuđenih radova i obnovi Konkurs ako radovi kvalitetom ne budu zadovoljavali tražene kriterije.

Nagrada za prvo mjesto iznosi 2000 KM, drugo mjesto 1000 KM i za treće mjesto 500 KM.

Prijedlozi se mogu dostaviti poštom ili lično na adresu: Turistička organizacija opštine Pale, Ulica 4. juni bb (šetalište), 71420 Pale, najkasnije do 26. decembra do 12 časova.

Sve druge detalje i uslove konkursa pogledajte OVDJE.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com