Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Škipina i Stanišić: U fokusu interes stanovnika Pala i cijele regije

Izvor: Srna

Novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa Pala Damjan Škipina /SNSD/ i Aco Stanišić /DEMOS/ poručili su danas da će u fokus budućeg poslaničkog rada staviti interes svoje lokalne zajednice i stanovništva cijele Sarajevsko-romanijske regije.

Za Škipinu i Stanišića koji su osvojili direktan mandat na opštim izborima danas je načelnik opštine Pale Boško Jugović upriličio prijem i tom prilikom im poklonio Sarajevski prepis zakonopravila Svetog Save iz 14. vijeka.

Jugović je izrazio zadovoljstvo što je opština Pale u toku izbornog procesa dobila dva direktna poslanika u Narodnoj skupštini iz Izborne jedinice osam, ocijenivši da će Škipina i Stanišić dostojno predstavljati izbornu volju onih koji su za njih glasali i raditi u interesu stanovnika ove opštine, Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

“Očekuje ih mnogo posla u zakonodavnom dijelu vlasti i nema sumnje da će opravdati povjerenje građana. Oni iza sebe imaju odbornički mandat i ne manjka im političkog iskustva. Građani su izabrali najbolje rješenje”, smatra Jugović.

Jugović je rekao novinarima da opština Pale ima obavezu da sarađuje sa njima jer su poslanici sa ovog područja, koji će sigurno prenijeti određena iskustva, zakone, odluke sa Narodne skupštine Republike Srpske i prezentovati paljanskim odbornicima.

Jugović je poželio uspješan rad i sreću novoizabranim poslanicima, počevši od sutrašnje konstitutivne sjednice.

Škipina je rekao da će se truditi da opravdaju povjerenje sugrađana, ocijenivši da njihov ulazak u Narodnu skupštinu ima značaj i za grad Istočno Sarajevo budući da znaju težinu Pala u nastanku Republike Srpske ali i u nekim budućim vremenima kada je u pitanju razvoje Srpske.

On je naglasio da će se zajedno sa Stanišićem truditi da da maksimum na najbolji mogu način kada je u pitanju razvoj Pala kao i da opravdaju ukazano povjerenje.

Novoizabrani poslanik DEMOSA Aco Stanišić rekao je da će se fokusirati na sve što je ova stranka obećala u kampanji i raditi na opšte zadovoljstvo svih stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, kao i ostalih građana Srpske.

Stanišić je naveo da su on i Škipina bili na različitim fonovima, u dvije različite partije, ali da će se sutra zajedno boriti za Sarajevsko-romanijsku regiju i poboljšanje uslova života svih stanovnika i za što veći priliv investicija.

Sjednica novog, 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra, a predsjedavaće joj najstariji narodni poslanik Nataša Radulović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com