Wed. Feb 8, 2023
ћирилица /latinica

Sutra drugi memorijalni turnir “Goran Samardžija”

Izvor: Srna

Memorijalni kup “Goran Samardžija” biće održan sutra u Vojkovićima, a učestvovaće brojni takmičari iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bugarske.

Organizator kupa je Džudo klub “Famos” iz Istočne Ilidže, a takmičiće se mlađi i stariji poletarci, mlađi i stariji pioniri, te kadeti.

Trener “Famosa” Željko Šiljegović rekao je da je po broju prijava koje su do danas pristigle, već premašen broj takmičara od prošle godine.

Šiljegović je podsjetio da su džudisti “Famosa” tokom godine ostvarili veliki uspjeh na republičkim, državnim i balkanskim prvenstvima, kao i na međunarodnim i domaćim takmičenjima, posebno istakavši uspjeh na balkanskim prvenstvima i evropskim kupovima.

“Osvojili smo 13 balkanskih medalja, što je nezapamćen uspjeh jednog kluba sa ovih prvenstava. Od 13 balkanskih medalja osvojene su četiri zlatne, tri srebrne i šest bronzanih”, naglasio je Šiljegović.

On je posebno istakao uspjeh Lane Lubure, koja je ove godine postala kadetska i juniorska prvakinja Balkana i osvojila bronzu na seniorskom prvenstvu Balkana.

“Lana je osvajač dvije medalje sa evropskih kupova – srebro sa Evropskog kupa u Mađarskoj i bronza sa Evropskog kupa u Rumuniji. Rangirana je kao sedma na prvenstvu Evrope”, rekao je Šiljegović.

Goran Samardžija, koji je bio je član ovog kluba od osnivanja, preminuo je u 24 godini nakon kraće bolesti. Samardžija je za Džudo klub “Famos” osvojio brojne medalje na republičkim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Ceremonija svečanog otvaranja drugog Memorijala počinje u 10.00 časova, a takmičenja u 10.30 časova u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži, najavljeno je iz Džudo kluba “Famos”.

Filter 2019