Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Stanivuković: Neću biti mandatar, PDP zreo za reforme

Izvor: Glas Srpske

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da neće biti mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske.

– Bio sam na dva protesta opozicije. Pojavile su se mnoge špekulacije. Ostajem tamo gdje jesam. Ne idem nigdje. Mandatar nisam i neću biti – rekao je Stanivuković i dodao da opozicija treba da se pregrupiše i nastavi dalju borbu.

– Prelazi onaj ko izgubi, a ja nisam izgubio. Dovoljno sam sazreo da ne skačem na svaku izgovorenu riječ i ne komentarišem. Moji rezultati pokazuju koliko vrijedim – rekao je Stanivuković. 

Na pitanje da li ostaje u PDP-u ili će eventualno osnovati svoju političku partiju, Stanivuković je rekao da ostaje u PDP-u i da nikome to ne treba da dokazuje.

Stanivuković, koji je i potpredsjednik PDP-a, rekao je da svi rukovodioci te stranke kao i on sam treba da podnesu ostavke.

– Stranka je zrela za reforme. To treba uraditi u ovoj godini. Imaćemo sjednicu Predsjedništva iduće sedmice i vjerujem da ćemo do kraja godine dobiti jedan snažniji PDP i spremiti se za izbore 2024. odnosno one 2026. godine – naveo je Stanivuković.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com