Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: U petak promocija knjige Milanka Borovčanina „Na Kosmetu“

Izvor: Srna

U Narodnoj biblioteci na Sokocu u petak, 4. novembra, biće promovisana knjiga putopisnih priča „Na Kosmetu“ književnika Milanka Borovčanina Romsoka, najavljeno je iz ove ustanove.

O knjizi će govoriti moderator književne večeri Milenko Jevđević, književnik Slobodan Ristović i profesor srpskog jezika i književnosti Zorica Todorović Penić.

Promocija počinje u 19.00 časova.

Knjiga će biti predstavljena i u subotu, 5. novembra, od 18.00 časova u Planinarskom domu „Crvene stijene“ na Romaniji u organizaciji sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“ u čijem je osnivanju Borovčanin kao iskusni planinar učestovao prije 13 godina.

Milanko Borovčanin je inače sa Sokoca, a član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije. Autor je dva romana, tri knjige priča i pripovjedaka, šest knjiga poezije za odrasle i jedne za djecu, te dvije knjige putopisa.

Dobitnik je više književnih nagrada među kojima je Diploma i medalja književnika Rusije – Moskovske podružnice i Povelja „Vidovdanskih pjesničkih susreta na Romaniji“.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com