Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Sve spremno za Mundijal, prodato 2,89 miliona karata

Izvor: Tanjug

Sve je spremno za Svetsko prvenstvo u Kataru, poručuje ambasador te države u Srbiji Faris Roumi M. S. Al-Naimi.

-Sve je spremno za Mundijal u Kataru, gdje već pristižu reprezentacije, ali i navijači iz cijelog svijeta, za koje vjerujem da će ponijeti najljepše uspomene i utiske sa jednog prvenstva, ali i o domaćinima – rekao je za Tanjug ambasador jedne od najbogatijih država svijeta, u kojoj se od 20. novembra do 18. decembra – Nacionalnog dana Države Katar, održava 22. Svjetsko prvenstvo.

Prodato je 2,89 miliona karata, prema poslednjoj informaciji, a najveći broj ulaznica kupljen je u Kataru, SAD, Saudijskoj Arabiji, a zatim u Engleskoj, Meksiku, UAE, Argentini, Francuskoj, Brazilu i Njemačkoj odakle, kaže ambasador,  i očekuju najviše navijača. Navijačima iz Srbije prodato je 12.500 ulaznica.
Al-Naimi je istakao da će u Katar stići i više hiljada ljubitelja fudbala iz Srbije koji su kao i svi srpski državljani uvijek veoma dobrodošli kao i da je reprezentacija Srbije već privukla veliku pažnju domaćina.

Na pitanje šta Svjetsko prvenstvo znači za Katar i cijeli region, s obzirom na to da se prvi put održava u tom dijelu svijeta, ambasador kaže da će taj veliki sportski događaj nesumnjivo imati višestruko pozitivne efekte na sve zemlje Zaliva, ali i podići svijest o tome da se fudbal podjđednako voli i u arapskom svijetu, a ne samo u Evropi i drugim krajevima svijeta.

-Sama činjenica da je Katar prva zemlja Bliskog istoka koja je dobila priliku da bude domaćin jednog tako velikog događaja, koji sam po sebi nosi veliki značaj, ali i odgovornost, za moju zemlju predstavlja veliku čast, izazov, ali i radost zbog mogućnosti da se svijetu predstavi u najboljem mogućem svjetlu i približi svoju tradiciju, istoriju, kulturu i vrijednosti, ljubav prema sportu, ali i da pokaže otvorenost za sve koji će je posjetiti tokom Mundijala – naveo je ambasador Al-Naimi.
Na pitanje da li možemo očekivati da domaćini navijaju za fudbalsku reprezentaciju Srbije, ambasador podjseća na “nestvarnu utakmicu” Srbija-Portugalija, koja je privukla pažnju stanovnika njegove zemlje sa skoro tri miliona stanovnika.

Zasigurno ćemo navijati i podržavati svoju reprezentaciju, a u zavisnosti od toka prvenstva, nije isključeno da će nekima favorit biti baš Srbija, koja je privukla veliku pažnju svijeta spektakularnom pobedom nad Portugalijom, što joj je ujedno bila i direktna karta za Mundijal – rekao je ambasador koji tu kvalifikacionu utakmicu vidi kao istorijsku pobjedu za Srbiju, posebno jer je reprezentacija Srbije pobijedila tako jak tim na portugalskom tlu.

Dodao je da reprezentacija Srbije ima izuzetan i uigran tim, sa mnogo istaknutih pojedinaca poznatih ljubiteljima fudbala širom svijeta, ali i selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je možda i najvažnija karika u tom timu i najzaslužniji za preobražaj u igri nacionalnog tima.

Na pitanje koliko ljubitelja fudbala očekuju iz Srbije, ambasador podsjeća na informacije iz FSS-a da je srpskim navijačima prodato oko 12.500 karata.

-Kako je rečeno, to znači da će reprezentacija Srbije imati veću podršku svojih navijača nego na prethodnom prvenstvu – rekao je on i poručio građanima Srbije da su veoma dobrodošli u Katar, a srpskoj reprezentaciji i njenom selektoru poželeo je puno sreće i uspjeha na Mundijalu.

Srbi u Dohi

Naveo da u Dohi, prema posljednjim zvaničnim podacima, živi oko 1.500 Srba i da većina radi u ugostiteljstvu, zdravstvu, avio-industriji, građevinarstvu i uslužnom sektoru.

Takođe, znatan je broj i onih koji su zaposleni u oblasti sporta, poput personalnih i drugih trenera.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com