Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za književne nagrade “Zlatna sova” i “Sovica”

Izvor: Srna

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, raspisao je konkurse za nagradu „Zlatna sova“ za najbolji neobjavljeni roman i za „Sovicu“ za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, rekao je Srni direktor Zavoda Bojan Đenić.

Đenić je naveo da pravo učešća na konkursima imaju autori koji pišu na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis pod uslovom da ranije nije objavljivan kako na srpskom, tako i na drugom jeziku.

On je dodao da ne mogu učestvovati dosadašnji dobitnici ovih nagrada.

Đenić je istakao da književna nagrada „Zlatna sova“ podrazumijeva dobijanje plakete /povelje/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

On je dodao da treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Đenić je naglasio da je posljednji dan za dostavljanje rukopisa 3. mart 2023. godine, a rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 31. maj.

Kada je riječ o književnoj nagradi „Sovica“, Đenić je naveo da nju čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 3.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Đenić je dodao da je posljednji dan za dostavu rukopisa 3. mart 2023. godine, a rok za proglašenje dobitnika nagrade 15. maj.

Filter 2019