Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Promovisano 48 pravnika i magistara pravnih nauka

Izvor: Srna

Svečanom akademijom povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Svetog Petra Cetinjskog, juče su na Palama promovisana 42 diplomirana pravnika i šest magistara i mastera pravnih nauka.

Najbolji diplomirani student prava sa prosjekom ocjena 9,74 Jovana Marković istakla je da je Pravni fakultet bio pravi izbor za nju i da joj je pružio priliku da se ostvari u onome što voli, dodajući da trenutno određuje pripravnički.

Ona je svima preporučila da se odluče za Pravni fakultet jer mogu mnogo naučiti od profesora koji su uvijek spremni da pomognu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je novinarima da je ovo još jedna generacija pravnika koji će sigurno pravni sistem u Republici Srpskoj učiniti boljim i efikasnijim.

„Pravni fakultet je jedan od važnih stubova Univerziteta. Nadam se da će ova generacija kao i sve prethodne biti dosljedni učitelja od kojih su sticali znanje“, izjavio je Kulić.

On je dodao da je Pravni fakultet za 28 godina upisalo 7.600 studenta, a oko 2.000 je diplomiralo, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Kulić je istakao da ga posebno raduje to što su bivši studenti ove visokoškolske ustanove postali izuzetno važne ličnosti u društvenopolitičkom životu Republike Srpske i šire.

Dekan Pravnog fakulteta na Palama Goran Marković naveo je da je promovisano šest magistara i mastera prava i 42 diplomirana pravnika, te uručene nagrade najboljim studentima.

„Pravni fakultet po broju studenata i dalje ostaje među fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji svake godine daje najveći broj diplomiranih studenata uprkos predrasudama koje postoje među ljudima koji nemaju pregled stanja na tržištu radne snage“, rekao je Marković i dodao da njihovi diplomirani studenti vrlo brzo dolaze do zaposlenja.

Svečanoj promociji na Pravnom fakultetu prisustvovali su predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, te gosti iz javnog i političkog života.Filter 2019