Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Poziv Ministarstva odbrane Srbije za dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Izvor: RTS

Ministarstvo odbrane poziva sve državljanine Srbije starosti od 19 do 30 godina koji žele da obuku uniformu Vojske Srbije da se prijave za dobrovoljno služenje šestomjesečnog vojnog roka sa oružjem.

Poziv za prijavu je otvoren tokom čitave godine, a do kraja novembra traje prijavljivanje za decembarski uputni rok.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mladići i djevojke koji se odluče da dobrovoljno služe vojni rok u stroju Vojske Srbije, pored mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, primaće i mjesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara, biće im obezbijeđene naknade putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smještaj, ishrana, kao i vojna odjeća i obuća.

Takođe, nakon odsluženja vojnog roka, zainteresovanim mladićima i djevojkama pruža se mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri.

Svi zainteresovani detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na linku.

Filter 2019