Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Pale: U četvrtak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Izvor: Filter

Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu u četvrtak, 24. novembra na Pravnom fakultetu Pale organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija počinje u 9.00 časova i trajaće 14.00 časova.

“Ovo je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske i u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a do kraja tekuće godine očekuje nas realizacija još tri akcije dobrovoljnog davanja krvi na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, saopštili su iz Crvenog krsta.

U srijedu, 30. novembra u zgradi Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće održana sledaća akcija, a tokom mjeseca decembra još dvije akcije, na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Novom Sarajevu i Medicinskom fakultetu u Foči.

Crveni krst Republike Srpske organizovanjem ovih akcija nastoji da proširi humanu porodicu dobrovoljnih davalaca krvi i animira javnost, te da ukaže na značaj darivanja ove dragocjene tečnosti.

Vodeći se sloganom: “Darujte krv! Spasite život”, Crveni krst Republike Srpske poziva sve koji su u mogućnosti da daruju krv i na taj način spase nekome život.

“Širenjem porodice dobrovoljnih davalaca krvi širimo humanost”, poručuju iz Crvenog krsta Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com