Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Krv dala 34 studenta i srednjoškolca

Izvor: Srna

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je danas održana na Pravnom fakultetu na Palama, krv su dala 34 studenta i srednjoškolca, od 60 prijavljenih.

Saradnik za dobrovoljno davalaštvo krvi u Crvenom krstu Republike Srpske Miljan Klačar izjavio je novinarima da je riječ o drugoj akciji koji organizuju u saradnji sa Unijom studenata Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je napomenuo da je cilj akcije da kod studentske populacije promovišu dobrovoljno davalaštvo krvi i animiraju mlade da se uključe u ovaj humani program.

Klačar je naveo da će Crveni krst Republike Srpske do kraja godine organizovati još tri akcije na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ljekar u Bolnici “Srbija” Istočno Sarajevo Dragana Žarković rekla je da, zahvaljujući davaocima, ova ustanova uspijeva da isprati potrebe pacijenata.

“Kako su te potrebe nepredvidive, nama krvi nikada nije viška i uvijek je potrebna. Krv treba da čeka pacijenta, a ne da pacijent čeka nju. Zato su od velikog značaja ovakve ili slične akcije”, istakla je Žarkovićeva.

Andrijana Vasiljević izrazila je zadovoljstvo što je prvi put dala krv i pozvala sve da budu humani.

Filter 2019