Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Na Palama održana sjednica Predsjedništva DEMOS-a

Izvor: Srna

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je večeras na Palama da je Demos zadovoljan rezultatima na proteklim opštim izborima u BiH i istakao da su parlamentarna politička partija i na nivou Republike Srpske i za nivo parlamenta BiH.
Čubrilović je rekao da je Demos za nivo Republike Srpske osvojio pet poslaničkih mandata i jedan mandat za nivo Parlamentarne skupštine BiH.

“To daje realne osnove da budemo uvažen partner u formiranju buduće vlasti”, rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice Predsjedništva Demosa.

Navodeći da su na današnjoj sjednici djelimično analizirani rezultati proteklih izbora, Čubrilović je rekao da Demos nema razloga za nezadovoljstvo s obzirom na to da je ovo prvo učešće te stranke na parlamentarnim izborima, a pobijedili su i kandidati za pojedinačne funkcije koje je podržavao Demos.

Čubrilović je rekao da su na sjednici donijeli i odluku o učešću o pregovorima za formiranje buduće zakonodavne i izvršne vlasti sa koalicionim partnerima i onima koje je Demos podržao za pojedinačne funkcije, kao i onima za koje se opredijeli najveći koalicioni partner SNSD.

“U funkciji smo priprema za unutarstranačke izbore koji nam slijede narednih mjeseci. Izvrišićemo pripremu i donijeti odgovarajuće odluke”, istakao je Čubrilović.

Novoozabrani poslanik Demosa u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Aco Stanišić rekao je da će se u budućem poslaničkom radu fokusirati na sve što je Demos obećao u predizbornoj kampanji, a to je da Sarajevsko-romanijska regija dobije više pažnje republičkih institucija.

On je naglasio da je potrebno više ulaganja u infrastrukturu, u ljudske kadrove.

Stanišić je rekao da je Demos ostvario očekivani dobar rezultat, naglasivši da su birači prepoznali rad na terenu i sinergiju sa ljudima.

Demos je osvojio ukupno pet mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske, od kojih su Aco Stanišić, Milan Dakić, Siniša Mijatović dobili redovne, a Spomenka Stevanović i Suzana Gašić kompenzacione, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je u srijedu, 2. novembra, objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

Prema istim rezultatima CIK-a BiH, za Parlamentarnu skupštinu BiH Demosu je pripao jedan kompenzacioni mandat, i to Čedomiru Stojanoviću.

Filter 2019