Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Nagradni konkurs za osnovce i srednjoškolce povodom Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina

Izvor: Filter

Crveni krst Republike Srpske, u okviru obilježavanja Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, koja se realizuje u periodu od 8. do 15. decembra 2022. godine, raspisuje nagradni konkurs za učenike osnovnih škola za izradu likovnih i literarnih radova i za učenike srednjih škola za izradu literarnih radova.

“Ovo je jedan od načina da učenicima ukažemo na problem mina, a naša ovogodišnja tema glasi: „Znanjem protiv mina. Sigurno i bezbjedno stazama humanosti“, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Cilj konkursa je da se što veći broj osnovaca i srednjoškolaca prijavi sa svojim radovima, jer su mine veliki problem i obaveza Crvenog krsta je da mlade upozori na opasnost od mina, a dječiji radovi su jedan od načina upozorenja.

Na konkurs radove mogu prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske koji to žele, a jedan učenik može učestvovati samo sa jednim radom.

Literarni i likovni radovi za osnovne škole i literarni radovi za srednje škole rade se na već naznačenu temu, a oni koji nisu u skladu sa temom neće biti uvršteni u konkurenciju. U literarnim  radovima u naslovu naznačiti naziv teme.

Radovi trebaju biti dostavljeni opštinskih i gradskim organizacijama Crvenog krsta najkasnije do 25. novembra.

Opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta će odabrati po tri likovna i tri literarna rada učenika osnovnih škola i tri literarna rada učenika srednjih škola i poslati ih sekretarima KOCK najkasnije do 01. decembra.

Koordinacioni odbori Crvenog krsta biraju po tri najbolja likovna i literarna rada osnovaca i tri literarna rada srednjoškolaca i šalju ih u Crveni krst Republike Srpske.

Radovi treba da stignu u Crveni krst Republike Srpske najkasnije do 07. decembra gdje će ih ocijeniti stručni žiri.

Na svakom radu treba da stoje osnovni podaci o učeniku – ime i prezime, razred i odjeljenje, škola i mjesto kao i ime predmetnog nastavnika (radovi bez ovih podataka neće biti uvršteni u izbor za nagradu).

Nagrađuju se tri najuspješnija likovna rada osnovaca, tri najuspješnija literalna rada osnovaca i tri najuspješnija literarna rada srednjoškolaca.

Nagrade najboljim učenicima obezbijediće Crveni krst Republike Srpske.

Filter 2019