Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

MUP Srpske: Preventivna kampanja “Stop vršnjačkom nasilju”

Izvor: RTRS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje od 14. novembra do 5. decembra 2022. godine preventivnu kampanju “Stop vršnjačkom nasilju” čiji je primarni cilj upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola sa posljedicama koje nosi ova pojava, ali i podizanje svijesti građana o blagovremenom otkrivanju ovih vidova nasilja.

U okviru ove kampanje policijski službenici održaće predavanja za učenike u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, jer je primjetno učestalije nasilje među djecom i mladima u školama.

Jedan od zadataka kampanje je i unapređenje komunikacije i saradnje sa direktorima škola, prosvjetnim radnicima, roditeljima i samom djecom, kako bi se poboljšalo međusobno povjerenje, uočili konkretni problemi, a sve sa ciljem sprečavanja eskalacije vršnjačkog nasilja.

Na području Republike Srpske su u prvih deset mjeseci ove godine od strane MUP-a Republike Srpske evidentirana 33 slučaja vršnjačkog nasilja.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com