Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Memorijalni turnir “Goran Samardžija”: Najuspješniji džudisti “Randorija”, “Mladosti” i “Voždovca”

Foto: Opština Istočna Ilidža

Izvor: Srna

Džudo klub “Randori” Istočno Sarajevo sa 22 osvojene medalje najuspješniji je kolektiv na drugom Memorijalnom kupu “Goran Samardžija”, na kojem je u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži učestvovalo oko 450 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bugarske.
Na jučerašnjem turniru, džudisti “Randorija” osvojili su po pet zlatnih i srebrnih medalja, kao i 12 bronzanih, a slijede takmičari “Mladosti” iz Kotor Varoša sa četiri zlata, tri srebra i osam bronzi, te beogradskog “Voždovca” sa pet zlata i četiri bronze.

Domaćin i organizator ovog turnira, Džudo klub “Famos” iz Istočne Ilidže, koji se nije takmičio za najuspješniji klub, osvojio je ukupno 25 medalja – 12 zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih.

Pojedinačno su u kategoriji kadeti najuspješniji bili Jovan Serdar /”Mladost”/ i Una Mićić /”Zvijezda” Banjaluka/, stariji pionir Saša Šehovac i Lana Erić /”Famos”/, mlađi pioniri Nikola Novaković i Marija Simanić /”Famos”/, stariji poletarci Filip Žuža /”Famos”/ i Adna Lukač /”Braća Lukač”/, te mlađi poletarci Marija Grabović /”Panteri” Bijeljina/ i Vuk Obradović /”Zvijezda”/.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 40 klubova, tri najuspješnije ekipe su osvojile pehare, a uz medalje, najbolji takmičari u svakoj kategoriji dobili su poklon bon od sponzora “Ipon gira”, odnosno kimono.

Goran Samardžija, koji je bio je član ovog kluba od osnivanja, preminuo je u 24. godini nakon kraće bolesti. Samardžija je za Džudo klub “Famos” osvojio brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Filter 2019