Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Машински факултет организује Шесту међународну научну конфренцију

Извор: Срна

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву организује тродневну Шесту међународну научну конференцију „Примијењене технологије у машинском инжењерству“, која почиње у четвртак, 17. новембра, на Јахорини.

Примарни циљ конференције је да окупи еминентне домаће и свјетске стручњаке из области истраживања и примјене нових технологија и развоја машинских система, те да се кроз јавне презентације актуелних научноистраживачких достигнућа и нових конструкционих рјешења, на адекватан начин допринесе повећању конкурентности националних привредних субјеката.

Одржавање конференције ће још више ојачати сарадњу са академском заједницом, научно-истраживачким институцијама и, прије свега, са привредним субјектима, саопштено је са Машинског факултета.

За овогодушњу конференцију пријављен је рекордан број аутора из иностранства што ће допринијети повећању међународног угледа и видљивости конференције, наведено је у саопштењу.

– Конференција прилика је за све чеснике да кроз размјену знања и искуства понуде смјернице и створе боље окружење за интензивнији индустријски развој – додају са Машинског факултета.

Конференција почиње у 10.30 часова у хотелу „Рајска долина“, док је обраћање медијима предвиђено у 10.15 часова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com