Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Koncert “Violinska promenada” u KC Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u utorak, 22. novembra, violinistkinja Natalija Todorović održaće koncert “Violinska promenada” uz klavirsku pratnju Vlade Danića.

Natalija Todorović, rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju Muzičku školu “Vlado Milošević” u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva).

Diplomirala je 2007. sa najvišom ocjenom u klasi profesora Uroša Pešića (Srbija) a magistrirala 2011. godine u klasi prof. Maje Jokanović (Srbija) na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom.

Kao student, bila je stipendista fondacije za najbolje studente “Milan Jelić” i stipendista Austrijske Barokne Akdemije u Gmundenu.

Tokom svog dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i osvojila veliki broj nagrada priznanja i povelja. Natalija već 16. godina radi kao profesor violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” Banja Luka i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagarada sa učenicima kako na republičkim, tako i međunarodnim festivalima. Bavi se i komponovanjem djela za violinu i gudače.

Za Dane bosanskohercegovačke kulture koji su održani u Francuskoj 2004. godine, Natalija je komponovala djelo koje se danas zove “Sjećanje na Francusku”. Njena zbirka kompozicija za gudače “Prosnevanje” sastavni je dio njenog repertoara.

Koncert počinje u 19.00 časova.

Ulaz je slobodan.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com