Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Za deset mjeseci 352 intervencije vatrogasaca u Istočnom Sarajevu

Izvor: Srna

Pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice na području grada Istočno Sarajevo za 10 mjeseci intervenisali su 352 puta, najviše zbog šumskih požara i kada je gorjelo nisko rastinje.

U ovoj jedinici su rekli Srni da su vremenske prilike ove godine zbog veće količine padavina u ljetnom periodu pogodovale zaštiti od požara, ali da je najviše intervenisano na otvorenom.

Bilo je i više intervencija na stambenim, ali i industrijskim i poslovnim objektima, što su, kako navode vatrogasci, dosta izazovnije situacije u kojima su ugroženi ljudski životi i materijalna dobra.

Vatrogasci su za deset mjeseci, između ostalog, imali 118 požara gdje je vatra zahvatila nisko rastinje, 27 šumskih požara, 24 intervencije su bile na stambenim, industrijskim i poslovnim objektima, devet na pomoćnim objektima /štale, garaže/, osam požara je izbilo na instalacijama.

Nezaobilazne su i tehničke intervencije gdje su vatrogasci dali svoj doprinos, uključujući tri lažne dojave zbog kojih su izlazili na teren, 70 asistencija, dvije poplave, šest saobraćajnih udesa.

„Sve intervencije jedinica je uspješno realizovala“, navode u ovoj jedinici za Srnu.

Pripadnici ove jedinice su pored svakodnevne interne, teoretsko-praktične i psihofizičke obuke, prošli i određene eksterne obuke u organizaciji Republičke uprave civilne zaštite, obuke spasavanja na vodi i slično. Njihov cilj je da postignu zadovoljavaljuće znanja, vještine i spremnost da bi mogli da odgovore na sve potencijalne izazove.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica je posebna unutrašnja organizaciona jedinica Gradske uprave koja vrši zaštitu ljudi i materijalnih dobara od požara i drugih elementarnih nepogoda na području grada Istočno Sarajevo, odnosno svih opština u sastavu grada.

Filter 2019