Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Zaposleni u Bolnici “Srbija” darivali krv

Izvor: Filter

U okviru obilježavanja “Dana Bolnice” danas je organizovana akcija darivanja krvi za zaposlene u Bolnici “Srbija”.

Šef Službe transfuzije u Bolnici “Srbija” Jelena Stojanović Lukić rekla je da su radnici Bolnice “Srbija” prva linija pomoći u svim vanrednim situacijama i da je veliki broj radnika ove ustanove koji su dobrovoljni davaoci krvi.

Ona je istakla da slijedi sezona kada se povećava broj udesa, tako da se u ovom periodu planira veći broj akcija.

“Naravno, između akcija, kada dođe do vanrednih i nepredviđenih okolnosti, uvijek su tu dobrovoljni davaoci krvi iz Bolnice “Srbija”, koji se i pored obavljanja svog posla, uvijek nesebično odazovu”, naglasila je Lukićeva.

Goran Motika poručio je da svako ko je zdrav i ko je u mogućnosti treba da da krv, jer je to od velikog značaja za sve nas. On je do sada krv dao 11 puta i redovno se odaziva akcijama.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić rekla je da današnja akcija polako prelazi u tradiciju i da se zaposleni u Bolnici “Srbija” uvijek rado odazivaju akcijama zbog čega im je Služba transfuzije posebno zahvalna.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com