Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Dječiji centar “Bubamara” dobio sertifikat “Prijatelji dobre ishrane”

Izvor: Srna

Dječiji centar “Bubamara” na Palama od nedavno je vlasnik sertifikata “Predškolska ustanova prijatelj pravilne ishrane”, čime su postali druga ustanova u Republici Srpskoj sa tim sertifikatom.
Direktor vrtića Vanja Jugović rekla je Srni da je ova ustanova nakon niza godina uloženog truda, rada, brojnih aktivnosti, kako vaspitača i zaposlenih, tako i svih mališana i njihovih roditelja, postala vlasnik sertifikata koji će im mnogo značiti za buduće projekte.

Jugovićeva navodi da su sertifikat dobili u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci 21. oktobra, na Završnoj konferenciji šeste faze inicijative “Škole /predškolske ustanove prijatelji pravilne ishrane”.

“Tokom Sprovođenja programa, vrtić je pohvaljen za postignute rezultate. Nije samo da se vodi računa o zdravoj ishrani, iako smo dobili najbolje ocjene kada su u pitanju analize hrane koju koristimo u vrtiću, već se kroz program vodi računa i o pravilnom psiho-fizičkom razvoju djeteta”, objašnjava Jugovićeva i dodaje da su zdrave navike u ishrani okosnica za zdrav život.

Ona dodaje da su pored toga i vaspitači radili niz aktivnosti kojima su u kompletan proces dobijanja sertifikata, ali i obuke, uključili i roditelje djece.

Jugovićeva naglašava da je za bilo koji rezultat postignut u vrtiću veoma bitno jedinstvo na relaciji porodica-dijete-vrtić.

Program pravilne ishrane organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, Instituta za javno zdravstvo, uz finansijsku podršku UNICEF-a BiH.

U Dječiji centar “Bubamara” na Palama ove godine upisano je 314 mališana uzrasta od jedne godine do polaska u školu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com