Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Dodik preuzeo dužnost predsjednika Srpske

Izvor: RTRS

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik preuzeo je danas dužnost od dosadašnje predsjednice Srpske Željke Cvijanović.

Dodik je, u obraćanju nakon svečanog čina primopredaje dužnosti u Palati Republike, podsjetio da je treći put na ovoj funkciji, dodajući da je pred nama izazovno vrijeme koje zahtijeva jedinstvo i zajedništvo.

– Treći put sam ovdje. Narodna volja, naš angažman, okolnosti su to sve htjele. Jednako sam srećan i ponosan, a moram reći i odgovorniji nego što sam možda bio prvi put. Funkcija predsjednika Republike nije samo operativna, ona je i simbolična, u sebi nosi i politički, moralni, psihološki i svaki drugi dignitet – istakao je Dodik tokom svečanog čina.

On je podsjetio da je prije četiri godine zajedno sa Željkom Cvijanović stajao na istom ovom mjestu, samo u obrnutim ulogama.

– Ja sam išao u Sarajevo, ona je ostala ovdje, sad ona ide u Sarajevo, a ja ostajem ovdje – naveo je Dodik.

Cvijanovićeva, koja je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH, istakla je da je Republika Srpska stabilna, sposobna da ovlada svim procesima i očuva stabilnost i mir.

Ona je zahvalila Dodiku za sve godine zajedničkog uspješnog rada, podsjećajući da sutra stupa na novu dužnost.

– Predsjednik Dodik i svi naši ljudi u NSRS i Vladi moći će se oslanjati na mene, kao što i ja znam da ću se moći osloniti na njih i bilježićemo zajedno nove uspjehe – istakla je Cvijanovićeva.

Dodik i Cvijanovićeva prethodno su položili zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com