Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Додик преузео дужност предсједника Српске

Извор: РТРС

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик преузео је данас дужност од досадашње предсједнице Српске Жељке Цвијановић.

Додик је, у обраћању након свечаног чина примопредаје дужности у Палати Републике, подсјетио да је трећи пут на овој функцији, додајући да је пред нама изазовно вријеме које захтијева јединство и заједништво.

– Трећи пут сам овдје. Народна воља, наш ангажман, околности су то све хтјеле. Једнако сам срећан и поносан, а морам рећи и одговорнији него што сам можда био први пут. Функција предсједника Републике није само оперативна, она је и симболична, у себи носи и политички, морални, психолошки и сваки други дигнитет – истакао је Додик током свечаног чина.

Он је подсјетио да је прије четири године заједно са Жељком Цвијановић стајао на истом овом мјесту, само у обрнутим улогама.

– Ја сам ишао у Сарајево, она је остала овдје, сад она иде у Сарајево, а ја остајем овдје – навео је Додик.

Цвијановићева, која је новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ, истакла је да је Република Српска стабилна, способна да овлада свим процесима и очува стабилност и мир.

Она је захвалила Додику за све године заједничког успјешног рада, подсјећајући да сутра ступа на нову дужност.

– Предсједник Додик и сви наши људи у НСРС и Влади моћи ће се ослањати на мене, као што и ја знам да ћу се моћи ослонити на њих и биљежићемо заједно нове успјехе – истакла је Цвијановићева.

Додик и Цвијановићева претходно су положили заклетву у Народној скупштини Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com