Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Dogovorena saradnja sa dr Topićem iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske

Foto: banjaluka.net

Izvor: Filter

Rukovodstvo Bolnice „Srbija“ dogovorilo je saradnju i sa doktorom Goranom Topićem, specijalistom nefrologije iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Dr Goran Topić trenutno je zaposlen u Univezitetskom kliničkom centru Republike Srpske, kao pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove, specijalista nefrologije.

Član je Tima za transplantaciju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Od oktobra 2021. godine predsjednik je Udruženja nefrologa Republike Srpske.

Od aprila 2019. godine nacionalni je koordinator za transplantacije Republike Srpske. Kao stručni saradnik iz polja nefrologije na Prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske učestvovao je u stručnoj kontroli dijaliznih centara u Republici Srpskoj. Kao saradnik učestvovao je u nekoliko kliničkih studija na polju nefrologije, imunologije i kardiologije te posjeduje svojevrsno iskustvo u kliničkim studijama.

“Dr Topić dolazi u našu ustanovu 25. novembra i obavljaće tranzientnu elastografiju – Fibroscan”, saopštili su iz Bolnice “Srbija”.

Fibroscan je neinvazivna, brza i pouzdana metoda, nalik ultrazvuku, koja služi za otkrivanje ciroze jetre i isključivanja značajne fibroze. Ovom apsolutno bezbjednom metodom se može steći uvid u stanje jetre, odrediti stepen uznapredovalosti njene bolesti, što je presudno u određivanju dalje terapije. Rezultati ove procedure su dostupni odmah.

Za razliku od biopsije koja se standardno primjenjuje, nema bola niti rizika od krvarenja i drugih komplikacija. Fibroscan pregled traje oko 10 minuta.

Za pregled je neophodna uputnica.

Pacijenti pregled mogu zakazati na broj telefona: 057/325-300, lokal 399 i 409 i 057/325-340 u periodu od 13.00 do 14. 30 časova.

O terminu pregleda pacijenti će biti naknadno obavješteni.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com