Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Jugović: Kontrolno brojanje potvrdilo stav Paljana

Izvor: Srna

Kontrolno brojanje glasova za nivo predsjednika Republike Srpske na biračkim mjestima u Palama pokazalo je odstupanje u jedan do dva glasa u odnosu na prvobitno brojanje i to za oba kandidata i Milorada Dodika i Jelenu Trivić, rekao je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale Boško Jugović.

On je naveo da je, nakon ponovljenog kontrolnog brojanja glasova, povećana prednost kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske Milorada Dodika za jedan glas.

Jugović navodi da rezultat definitivno pokazuje kako su Paljani opredijeljeni i šta misle kada je Milorad Dodik u pitanju.

– Jasno je da je u ova izazovna vremena u svakom smislu, Republici Srpskoj potreban lider, patriota i iskusan političar spreman da se uhvati u koštac sa svim problemima – rekao je Jugović za Srnu.

On je poručio da su zato Paljani uz Dodika.

– Ono što želi Centralna izborna komisija BiH i njihovi nalogodavci nama ne treba i to nas vraća u surova, prošla vremena. Treba nam stabilnost i prosperitet iskazan kroz naše postojanje u Republici Srpskoj – ocijenio je Jugović.

Jugović je zahvalio članovima biračkih odbora i opštinskoj izbornoj komisiji na odgovornom i predanom radu.

Nakon ponovljenog kontrolnog brojanja glasova sa biračkih mjesta na području opštine Pale, Dodik je osvojio 6.391 glasova, a kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić 4.880.

U Glavnom centru za brojanje juče je završeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika Republike Srpske za područje Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada i Šekovića.

Filter 2019