Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Jedinstvo vladajuće koalicije o nezakonitoj odluci CIK-a

Izvor: Srna

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku vladajuće koalicije u Banjaluci danas potvrđeno jedinstvo te koalicije kada je riječ o nezakonitoj odluci Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i da je stav da svako otimanje Republici Srpskoj prava na izbore znači njenu definitivnu eliminaciju.

„Smatramo da postupak mora da bude vlasništvo Republike Srpske i da svako otimanje Republici Srpskoj prava na izbore znači njenu definitivnu eliminaciju“, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka koalicije koju čine SNSD, Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, DEMOS, NPS i NDP.

On je naveo da su na današnjem sastanku analizirane aktivnosti u vezi sa novonastalim okolnostima u vezi sa nezakonitom odlukom CIK-a BiH.

„Potvrdili smo naše jedinstvo u vezi sa tim“, istakao je Dodik.

Na sastanku vladajuće koalicije i konferenciji za novinare prisutni su potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, te predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Prije sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci je zasjedao Izvršni komitet SNSD-a.

Filter 2019