Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

CIK odbio zahtjeve PDP-a i SDS-a da se ponište izbori za predsjednika Srpske

Izvor: Srna

Centralna izborna komisija BiH odbila je jednoglasno na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu zahtjeve PDP-a i SDS-a za poništenje opštih izbora za nivo predsjednika Republike Srpske.

Kako je rečeno na sjednici, zahtjevi su odbijeni zbog toga što nije donesena odluka o utvrđivanju rezultata izbora, te istaknuto da CIK može poništiti izbore samo ako se ustanovi da je u toku izbornog procesa došlo do propusta koji utiču na nepravilnost izbora.

CIK je juče donio naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju 22 vreće za više nivoa vlasti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Prema ovoj naredbi, biće otvoreno po pet vreća za nivo Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH, osam vreća za Parlament FBiH, te po dvije vreće za Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona.

Kako je navedeno, ove vreće se otvaraju radi otklanjanja nelogičnosti na onim biračkim mjestima gdje je u kutijama bilo manje listića od broja glasača.

CIK je donio odluku i o dodjeli poslaničkog mandata Nevenki Marilović u Narodnu skupštinu Republike Srpske, nakon što je mandat istekao poslaniku Siniši Iliću.

Filter 2019