Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

CIK potvrdio: Dodik novi predsjednik Republike Srpske

Izvor: RTRS

Centralna izborna komisija BiH danas je razmatrala i usvojila izvještaj Glavnog centra za brojanje i glavne kontrole o obavljenom kontrolnom brojanju za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

– U odnosu na prvobitne rezultate Opštih izbora za nivo predsjednik/potpredsjednik Republike Srpske kontrola ponovnog brojanja potvrdila je da je Milorad Dodik kandidat sa najvećim brojem glasova – rekao je predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović.

Na današnjoj sjednici CIK-a BiH utvrđeno je da su Ivan Begić i Ćamil Duraković potpredsjednici Srpske.

Član CIK-a Vanja Bjelica Prutina istakla je na današnjoj sjednici CIK-a da nema dileme ko je pobjednik za nivo predsjednika Srpske nakon kontrolnog brojanja, a to je Milorad Dodik.

Član CIK-a Vlado Rogić je rekao kako nemaju vremena za ponavljanje izbora, niti sredstava kao i to da nije moguće zbog nekoliko nepravilnosti ponavljati izbore jer bi se to onda radilo zauvijek.

– Utvrdili smo rezultate izbora za cijelu BiH i ne znam koliko puta ponovo da brojimo, naći ćemo istu situaciju. I da poništimo rezultate, ponovo nam se isto može desiti – rekla je danas član CIK-a BiH Irena Hadžiabdić na sjednici Komisije.

Filter 2019