Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

U “Zetri” u toku pripreme za brojanje, radiće se u tri smjene

Izvor: Glas Srpske

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” uveliko traju pripreme terena za početak kontrolnog brojanja glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske po naređenju Centralne izborne komisije (CIK) BiH, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Direktor Glavnog centra Goran Mišković je pojasnio da moraju, imajući u vidu glasove koje već broje, da reorganizuju rad nakon naredbe CIK-a, ali da vjeruje da će zadati posao, ipak, obaviti kako treba te da će sve proći u najboljem redu.

– Angažovani u Centru za brojanje danima rade u tri smjene i nastaviće. Prebrojavamo glasove putem pošte i sada se moramo reorganizovati te će dio raditi i dalje te poslove, a dio će biti na kontrolnom brojanju koje će početi sutra u 15:30 časova, kako je i planirano, te tempom kojim budemo mogli, a na koji će uticati i brzina isporuka materijala iz skladišta – rekao je Mišković.  

CIK BiH korigovao je juče naredbu o ponovnom brojanju glasova za nivo predsjednika i potpredsjednika Srpske, koju je izglasana svega dan ranije, navodeći da nije riječ o ponovnom već kontrolnom brojanju na osnovu kojeg će biti utvrđeni rezultati po službenoj dužnosti, a ne po prigovorima.

Odluka, podržana od strane većine članova CIK-a, usvojena je zbog, kako su naveli, očiglednih neregularnosti u brojanju na biračkim mjestima.

Filter 2019