Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

U Banjaluci održan miting “Otadžbina zove”: CIK-u poručeno da je narod Srpske izabrao

Izvor: RTRS

U Banjaluci je održan narodni miting “Otadžbina zove”. Sa Trga Krajine, Sarajevu i opoziciji je poslata poruka – nećemo dozvoliti da mijenjate izbornu volju građana.

Kako je navedeno, velika skupština naroda Republike Srpske uputila je danas iz svog najvećeg grada, BanjalukeNarodni proglas u kojem poručuju da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, niti BiH koja je samo po volji bošnjačkog naroda.

Mi smo imali izbore 2. oktobra i tamo pokazali šta je volja naroda, a onda je nelegalni CIK odlučio da one koji su legalno izabrani skloni u stranu i da radi po nalogu opozicije, izjavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Dodik: Imamo snagu da se odupremo onima koji bi mijenjali naš način života

Mi nismo narod koji mrzi, koji hoće nešto što nije njegovo, Srpska je zemlja koja se voli, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom “Otadžbina zove”, koji je održan u Banjaluci.

– Hvala za ovu divnu noć, ovo je još jedna naša noć, jer imamo snagu da se odupremo svima koji bi mijenjali naš način života – poručio je Dodik sa Trga Krajine, gdje se okupilo oko 50.000 ljudi.

– Milorad Dodik, SNSD i naši koalicioni partneri već 12 puta pobjeđujemo na izborima, i nismo se umorili. Mene ne treba niko da brani, jer dok me bira narod, biću tu za njega. Neću nikada pokušati da to uradim mimo narodne volje – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da u Srpskoj mogu da žive drugačiji, oni koji drugačiji misle, jer je široka za sve, i nema poruka mržnje.

– Ovo nije BiH koja mrzi Srbe. Bilo je teških dana, noći, a jedino mi je bilo važno da se sa tih sastanaka vratim i poručim narodu: “Uradili smo dobru stvar za Republiku Srpsku” – istakao je Dodik.

Filter 2019