Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Sokolac: Prijem i zahvalnice za 65 dobrovoljnih davalaca krvi

Izvor: Srna

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Sokolac organizovao je juče u toj opštini predavanje o značaju davanja dragocjene tečnosti, kao i prijem za 65 višestrukih davalaca kojima su uručene i zahvalnice.

“Trudićemo se vremenom na sve načine, posredstvom društvenih mreža i projekata da približimo stanovništvu koliko je to humano djelo i koliko se života na taj način spasi”, rekao je novinarima predsjednik Aktiva Andrej Miovčić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Istočno Sarajevo Milan Simanić izrazio je zadovoljstvo zbog nedavnog formiranja Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Sokolac pri Crvenom krstu “Romanija-Sokolac”, navodeći da je najprirodnije da se davaoci krvi okupljaju oko Crvenog krsta, najveće i najorganizovanije humanitarne organizacije.

Sekretar Crvenog krsta “Romanija-Sokolac” Draženko Vukojičić istakao je da je ova organizacija podržala osnivanje Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi na Sokocu.

Radivoje Grubačić, zdravstveni radnik u penziji koji je krv darivao više od 48 puta, podsjetio je na vrijeme kada je radio u Bolnici Glavnog štaba Vojske Republike Srpske na Sokocu, kada su ljudi rado davali krv.

“Sa ponosom kažem da nijedne sekunde borac nije čekao krv, nego je pripremljena krv čekala naše junake i naše borce”, naveo je Grubačić.

Sokočanka Verica Đurković je do sada darivala dragocjenu tečnost 50 puta, a iz njene porodice su višestruki davaoci, muž, sin i kćerka. “Pozivam sve zdrave ljude da daruju krv i spasu jedan život, jer to za nas davaoce znači malo, a za bolesne mnogo”, pručila je Đurkovićeva.

O značaju transfuzije i dobrovoljnog davalaštva krvi okupljenima u Parohijskom domu na Sokocu večeras je govorila i ljekar Adrijana Stanar iz sokolačkog Doma zdravlja “Dr Ljubomir Ćeranić”.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Sokolac uručio je zahvalnice za dobrovoljne davaoce koji su darivali krv pet i više puta, te zahvalnice preduzeću “Lager pak” i Parohijskom domu crkve Svetog proroka Ilije, koji su podržavali doborvoljne davaoce krvi u ranijim aktivnostima i održavanju večerašnjeg prijema.

Filter 2019